Konkurs

Vi rådgiver med fuld loyalitet og ser på realistiske muligheder, som bringer dig hurtigt videre i forløbet. Få hjælp til konstruktive løsninger på din situation.

Vores advokater hjælper dig ved konkurs

Skal du sælge eller afvikle i forbindelse med en konkursbehandling? Opfylder du betingelser for en rekonstruktion? Lad os hjælpe dig med realistiske muligheder. Vi får dig videre med loyal og handlekraftig rådgivning i alle juridiske spørgsmål, hvis du er konkursramt.

Det er en usikker tid for dig som er virksomhedsejer og for medarbejderne. Få et hurtigt og klart overblik, når din virksomhed er i vanskeligheder med holdbare løsninger. Brug vores juridiske erfaring under konkursbehandlingen og afslut konkursboet efter reglerne på en måde, de begrænser dit tab mest muligt.

Vigtige forhold ved rekonstruktion

Er der potentiale i dit selskab, så regningerne igen kan blive betalt, bistår vi dig med en rekonstruktion. Målet er en sund økonomi. Der kan være forskellige løsningsmodeller; du kan væge at sælge dele af virksomheden fra eller, at kreditorerne giver deres accept til en nedsættelse eller udskydelse af gælden.

Vi hjælper dig med at afklare mulighederne for en rekonstruktion. Med en rekonstruktion holder du liv i virksomheden, hvor målet er at fortsætte driften og undgå lukning. Ofte er det muligt at finde frem til konstruktive løsninger, som sikrer fremtiden.

Nyttig viden om konkursbegæring

En konkursbegæring skal formuleres og sendes til skifteretten. Det er som udgangspunkt virksomhedens geografiske placering, der afgør hvilken retskreds der er tale om. Sammen med konkursbegæringen indsendes en opgørelse over dine passiver og aktiver. Derudover vedlægges en liste med kreditorerne.

Er det dine kreditorer som indgiver konkursbegæringen, skal de redegøre for hvorfor de har grund til at indgive en begæring. For at blive erklæret konkurs, skal du være insolvent. Det betyder, at du ikke indenfor den nærmeste tid vil være i stand til at betale.

Har dine kreditorer indgivet en konkursbegæring mod din virksomhed? Eller står du over for selv at skulle indgive den? Vi hjælper med formuleringen og det administrative. Brug vores rådgivning, hvor vi prioriterer dig, din virksomhed og din specielle situation.

Værd at vide om konkursdekret

På baggrund af konkursbegæringen bliver du indkaldt i skifteretten. Formålet med mødet er at vurdere, om der skal afsiges et konkursdekret i forhold til oplysningerne om virksomhedens økonomi. Såfremt skifteretten afsiger konkursdekretet, skal din virksomhed under konkursbehandling. Konkursbehandlingen fortages af en kurator, som er advokat.

Hvem kan indgive en konkursbegæring?

Er du kommet i en uheldig situation med uoverskuelige økonomiske vanskeligheder? Har du ingen mulighed for at betale dine regninger og gæld eller levere et produkt som aftalt? Du kan komme kreditorerne i forvejen og selv indgive konkursbegæringen. Alternativt kan samtlige kreditorer, som du skylder penge eller en ydelse begære dig konkurs. En konkursbegæring skal indgives for Skifteretten.

Hvad er personlig konkurs?

Kan du som privatperson ikke betale regningerne til tiden og begærer dine kreditorer (dem du skylder penge) dig for konkurs, betragtes din situation som en personlig konkurs. Det er en belastende og vanskelig periode. Du kan søge om gældssanering og derved komme på fode igen. Gennem en gældssanering, kan en ubetalelig gæld eftergives eller alternativt nedsættes. Vi løser sagen på bedst mulig vis og hjælper dig videre i forløbet.

Relaterede ydelser

Civile retssager

Vi har stor erfaring med håndtering af civile retssager på højt fagligt niveau. Er du sagsøgt eller sagsøger? Brug vores kompetente juridiske hjælp til din sag.
Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Skal du købe eller sælge en virksomhed? Vi rådgiver dig i alle forhold, der vedrører overdragelsen. Få os med i forløbet så tidligt som muligt og opnå overblik.
Læs mere

Vi hører gerne fra dig

Du er velkommen til at kontakte os ved hjælp af kontaktformularen. Vi vender tilbage inden for 48 timer på hverdage.

    Top crossmenuchevron-down